Väiskin junasivut: Interrail 2005

Interrail 2005

Viikko 3


[ <-- Viikko 2 ] [ Etusivu ] [ Viikko 4 --> ]

Ma 15.8.2005 klo 21:25
SBB, IC 992, Bern-Basel SBB


239K

Näkymä Baselin hostellihuoneen ikkunasta.

232K

Basel SBB.

249K

Liikenteen vilinää Basel SBB:llä.

202K

Basel SBB.

212K

Raitiojunan pituus.

162K

Raitiojuna saksalaisen aseman (Basel Bad Bf) edustalla.

180K

Basel Bad Bf:llä DB:n BR 110 museoväreissä vetää italialaista tilausjunaa...

158K

...jossa ilo on ylimmillään.

185K

DB:n Regional Express, Basel Bad Bf.

Nukuin aamulla yhdeksään ja aamupalan jälkeen ajelin ratikalla keskustaan. Kiertelin siellä hieman ja hyppäsin sitten ratikan kyytiin mennäkseni Badischer Bahnhofille. Ulkona alkoi ripottaa vettä, joka myöhemmin yltyi sateeksi asti. Badischer Bahnhofilla laitureille piti mennä tullin kautta, muttei siellä ketään ollut, joten menin läpi. Asemalta oli lähdössä tilausjuna Kölniin. Veturina oli BR 110 vanhassa Deutsche Bundesbahnin vihreässä värityksessä. Vaunut olivat italialaisia ja täynnä ilmeisesti jalkapallofaneja. Meteli oli melkoinen kun juna lähti, melu ei suinkaan tullut itse junasta, vaan niiden matkustajista. Juttelin hetken paikallisen, vanhemman rautatieharrastajan kanssa, joka oli tuota junaa bongaamassa. Itsehän näin sen ihan sattumalta.

Jatkoin matkaani raitiotielinjan 6 päätepysäkille ja sateen takia samantien takaisin. Paluumatkalla huomasin pienoisrautatieliikkeen. Hyppäsin ratikasta ulos ja sateen takia ajoin pysäkin takaisinpäin lähemmäs liikettä. Liike oli suljettu, mutta vitriinissä näkyi olevan kaikki Re 460:stä tehdyt (mainos)maalausversiot, noin 80 veturia. Myös Sr2 löytyi. Kyltti kertoi että ovat myynnissä, vain jos varastosta löytyy toinen kappale.

Jatkoin matkaani takaisin kohti SBB-asemaa, vaihtaen matkalla linjan 2 vaunuun. Asemalla kävin hieman syömässä, junanäkymällä. Sitten hyppäsin ICN:ään kohti Geneveä. Kallistuvakorisella ICN:llä on hauska matkustaa pitkin Sveitsin mutkaista rataverkkoa. Ja maisemat olivat hienot, pitkät pätkät mennään eri järvien rantaa pitkin.

Genevessä tapasin suomalaisen kaverini, joka on siellä töissä. Lähdettiin pienelle junaretkelle. Ensin IR:llä Morgesiin ja sieltä kapearaiteisella BAM-radalla Bièreen. Kierreltiin tässä pienessä kylässä hetki, katseltiin kalustoa asemalla ja lähdettiin sitten takaisin Morgesiin.

Kaveri jatkoi sieltä takaisin Geneveen ja minä kohti Baselia. En suunnitellut paluumatkani aikataulua sen enempää. Päätin vain reitin ja menin aina seuraavaan paikkaan, jossa katsoin seuraavan yhteyden. Tämähän onnistuu Sveitsissä helposti, kun junia kulkee paljon ja aikataulurakenne on erittäin kätevä. Menin ensin vanhemmalla RE-junalla Lausanneen, josta jatkoin saman tien IC:llä Berniin. Bernistä en jatkanut seuraavalla junalla, vaan pidin puolen tunnin tauon.

Hain Bernin asemalta lisää sivuja reililippuun, toisen kerran tällä matkalla. Nyt sivuja on 18, eli yhteensä yli sata matkaa. Eiköhän ne riitä. Lipunmyyjällä oli jo vaikeuksia saada niitattua lippunivaskaa kasaan. Ostin myös iltapalaa. Nyt olen jälleen IC:n kyydissä, kalustona kaksikerrosvaunuja ja Re 460, kuten edellisessäkin IC:ssä. Ulkona on jo pimeää.

Huomenna jatkan Saksaan. Olin toukokuussa viikon Sveitsissä, joten tyydyn nyt hieman lyhyempään visiittiin. Eipä sillä, kyllä täällä viihtyisi. Sveitsi on minusta kaikin puolin erittäin mukava maa.

Toukokuussa täällä oli kunnon helteet, 30 astetta päivittäin. Silloin en ollut moisiin helteisiin varautunut. Nyt kun olisin, niin shortseja ei ole tarvinut koko matkalla. Viime vuoden elokuu oli selvästi parempi koko Euroopassa. Mutta se säästä, mää olen pian Baselissa.


243K

SBB:n ICN-juna ulkoa...

154K

...ja sisältä.

274K

Junakohtaus BAM-radalla.

192K

Sr2:n kapearaideversio tämän BAM-radan pääteasemalla Bièressä.

153K

Bière.

165K

Bière.

226K

Pieni sähkövaihtoveturi Lausannessa.

183K

Re 460 034-2, Basel SBB.

Ti 16.8.2005 klo 11:46
DB, ICE 508, Basel SBB-Mannheim Hbf


198K

DB:n ICE1:t Basel SBB:n asemalla.

234K

Oikeanpuoleisella ICE1:llä voi ajaa pidemmällekin Sveitsiin, sillä siinä on myös sveitsiläinen kapeampi virroitin. Basel SBB.

Aamulla yritin hankkiutua eroon lopuista Sveitsin frangeista, siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Ostin yhden junalehden ja sitten seuraavassa kirjakaupassa oli kirja Re 460-veturista, jonka halusin. Se maksoi kuitenkin enemmän kuin mitä oli frangeja jäljellä, joten maksoin sen Visalla.

Pohdin viime hetkeen asti minkä junan tänään ottaisin. Olen menossa Cochemiin Mosel-joen varrelle, jossa on hostelli hyvällä paikalla. Päädyin ottamaan lisämaksuriskin ja kiertämään hieman. Nyt pääsen ICE3:lla ja loppumatkasta mennään 300 km/h. Naiskonnari selitti jotain ettei reililippuun kaikkia junia tarvitsisi kirjoittaa. Mä olin vaan että okei, vaikka ohjeissa selvästi sanotaan että joka juna kirjoitetaan. Mutta lisämaksu ei tullut puheeksi, joten siltä vältyttiin taas. Tähän se olisikin ollut kallis.


205K

Sveitsin sisäinen IR-juna, jossa veturina Re 4/4 II Swiss Express-värityksellä ja vaunustona yllättäen DB:n IC-runko.
167K

Matkani jatkui ICE3:lla kohti Saksaa.

Ti 16.8.2005 klo 14:32
Bistrôt, Mannheim Hbf

ICE:n kanssa toteutui ikävä skenaario, joka on mieleeni tullut aiemminkin. Nimittäin junahenkilökunta vaihtui ja seuraavalle konnarille ei pelkkä reililippu riittänyt. Konnari tarjosi vaihtoehdoiksi joko maksaa yli 25 e lisämaksu tai vaihtaa Mannheimissa IC:hen, jonka aikataulun hän kyllä paksusta opuksestaan katsoi. Ottaen huomioon että viereen oli juuri tullut lievästi meteloivä lapsiperhe, alkoi olla nälkä ja että mä ehdin vielä myöhemmin ajaa ICE:llä 300 km/h, ehkä paremmalla tuurilla ilman lisämaksua, päätin jäädä Mannheimissa pois.

Mannheimin asemalta löytyi ravintola junanäkymällä. Porsaanleike katosi juuri suuhuni ja oluttakin on enää tilkka jäljellä. Se konnarin neuvoma IC meni jo, mutta pian menee EC. Menen sillä vain Koblenziin asti.


Ti 16.8.2005 klo 22:48
Cochem (Mosel)


188K

TGV Thalys. Köln Hbf

243K

ICE3, taustalla TGV Thalys. Köln Hbf

254K

BR 110:n vetämä italiainen tilausjuna. Köln Hbf.

160K

Liikenne Kölnissä oli poikkeuksellisen sekaisin.

176K

Cochem (Mosel)

207K

Paikallisjuna ja Mosel-joki.

Mannheimin asemalla syötyäni lähdin laiturille, josta junani piti lähteä. Siis se lisämaksuton IC, jolla oli tarkoitus mennä suoraan Koblenziin ja sieltä sitten Cochemiin. Huomasin että juna oli merkitty puoli tuntia myöhään. Laiturille mennessäni kuulutus kertoi että välin Köln-Dortmund matkustajat voivat käyttää viereiseltä raiteelta lähtevää ICE:tä, joka näkyi olevan jo viitisen minuuttia myöhässä. Samalla hetkellä pilli soi lähdön merkiksi, joten sen kummempia ajattelematta hyppäsin kyytiin. Päätin kuitenkin olla menossa Kölniin, kun sinne kerran kolmeasataa pääsisi ja ihan virallisesti ilman lisämaksua. Juna oli täynnä, vapaita istumapaikkoja ei ollut ja käytävillä seisoi ihmisiä. Ajattelin että taaempi runko on tyhjempi ja vaihdoin sinne Frankfurtin lentokenttäasemalla. Täyttä sielläkin oli, mutta sain ikkunapaikan.

Tuo ICE oli tulossa Münchenistä. Se myöhässä kulkenut EC puolestaan tuli Baselista. Konnari ei ekassa rungossa ehtinyt lippuani tarkastaa. Toisessa rungossa liput oli Mannheimin jälkeen jo katsottu ja minä vaihdoin sinne vasta Frankfurtista. Totesin vain konnarille että tulin jo Mannheimista ja että EC oli myöhässä. Ei tarvinut selitellä enempää. ICE ajoi kolmeasataa, oikein mukavaa kyytiä, juuri sellaista mihin olen tuolla tottunut. Maisemat vilisevät silmissä, mutta kyyti on tasaista.

Kölniin saavuttiin lähes ajallaan. Asemalla oli ruuhkaa, niin laitureilla kuin raiteillakin. Suuren tapahtuman takia ihmisiä oli normaaliakin enemmän. Raiteista oli selvästi pulaa, lähes kaikki junat olivat 5-40 min myöhässä ja italialaisia tilausjunia oli asemalla kaksi.

Jatkoin matkaa Kölnistä Cochemiin suoralla IC:llä. Itse asiassa samalla millä olisin mennyt, vaikka olisin päässyt jo ekalla ICE:llä Kölniin asti. Nyt vain ruokatauko siirtyi Kölnistä Mannheimiin. Juna tuli n. 10 min myöhässä, kun ensin saatiin Berliinistä saapunut ICE pois alta. Sen olisi kuulunut tulla viereiselle raiteelle, mutta kun sillä oli toinen myöhässä kulkenut ICE... Matkalla näkyi lisää italialaisia tilausjunia. Yksi oli poikittain meidän edessäkin, joten jouduttiin hiljentämään. IC:n veturina oli Koblenziin asti BR 120. Siellä se vaihtui BR 181:een, joka toimii myös luxemburgilaisella sähköllä. Koblenzissa saatiin aikataulua muutama minuutti kiinni, sillä veturinvaihtoon oli varattu aikaa ruhtinaalliset 8 minuuttia, mutta operaatio sujui nopeammin. Siis sama operaatio mikä VR:n aikatauluissa kestää vartin...

En ollut aiemmin matkustanut Mosel-joen vartta, vaikka Reiniä olen kolunnut lukuisat kerrat. Ei ollut jokilaaksomaisemassa valittamista täälläkään! Tosin rata kulkee vain toisella puolella jokea ja laivojakin vähän vähemmän. Tämä Cochem osoittautui oikein mukavaksi pieneksi kaupungiksi. Illalla kaupunki oli yllättävän eloisa. Mitään turistirysämeininkiä ei kuitenkaan ollut.

Mulla on kämppiksenä kaksi saksalaista eläkeläistä. Mukavan oloisia. Toinen puhuu vähän ruotsiakin, ollut siellä joskus 3 vuotta töissä. Yksi asia vain ei oikein täsmää hänen olemukseensa - tuo moottoripyöräkypärä kaapin päällä.


198K

Paikallisjuna. Cochem (Mosel).

222K

Yksityisen operaattorin dieselveturi ohittaa Cochemin.

180K

Tavarajunan ohitus.

240K

Risteilyalus pyörähteli muutaman "tanssiaskeleen" ennen matkaan lähtöä.

197K

Cochem.

124K

Cochem by night.

Ke 17.8.2005 klo 22:03
Cochem (Mosel)


85K

Cochem in the morning fog.

219K

BR 185 vetää vanhempaa veturia ja tavarajunaa. Cochem (Mosel).

229K

Kaksisähköveturi BR 181 IC:n keulalla. Cochem (Mosel).

194K

Cochem (Mosel).

201K

Näkymä linnan pihalta kaupunkiin.

271K

Cochemin linna.

159K

Cochemin linna.

176K

Näkymä linnan pihalta toiseen suuntaan.

219K

Kaivo linnan pihalla.

350K

Cochemin linnaa.

237K

Jokiliikennettä, taustalla myös InterCity.

Huomasin eilen että tuonne laakson päällä olevaan Cochem-linnaan pääsee käymään. Niinpä tänä aamuna suuntasin ensimmäiseksi sinne. Ylös oli melkoinen kiipeäminen, mutta se palkittiin ensin upealla näkymällä alas joelle. Esittelykierros linnaan maksoi opiskelijoilta 3,50 e ja oli ehdottomasti sen arvoinen. Läheskään koko linnaa ei kierretty, mutta melkein kymmenessä huoneessa käytiin sisällä. Mielenkiintoinen paikka, mm. seiniin oli kätketty ovia. Linnan pihallakin kierreltiin.

Linnakierroksen jälkeen lähdin käymään Luxemburgissa. Se onkin matkan ainoa uusi maa. Paikka oli ok, ei kuitenkaan mitenkään erityisen miellyttävä. Tosin enhän mä siihen kovin syvällisesti ehtinyt tutustuakaan.

Jossain vaiheessa sain silmääni roskan, joka jaksoi riivata kauan, enkä ole vieläkään varma lähtikö se pois. Muuten menee erittäin hyvin.


231K

Cochemin linna.

263K

Regional Express. Cochem (Mosel).

210K

Luxemburgissa.

220K

Entinen DB:n 628, nyt CFL:n väreissä. Luxemburg.

288K

Kaksikerrosjuna sillalla Luxemburgissa.

159K

Luxemburg.

232K

Kaksikerrosjuna, Luxemburg.

175K

Stadlerin FLIRT-juna koeajolla, Trier Hbf.

187K

BR 612, Cochem (Mosel).

186K

Yksityinen dieselmoottorivaunu tankkaamassa, Cochem (Mosel).

To 18.8.2005 klo 22:35
Cochem (Mosel)


169K

Ylimääräistä junaa vetänyt BR 120 antoi tilaa kiireisemmille Reinin laaksossa Oberweselissä.

167K

ICE1, Oberwesel.

218K

Legendaarinen BR 103 vetää tilausjunaa, Oberwesel.

249K

BR 103 perinteisissä maisemissa.

256K

BR 101:n vetämä EuroCity, Oberwesel.

203K

Joen toista puolta ohitti melkoinen määrä uusia autoja, Oberwesel.

178K

RegionalExpress, Oberwesel.

234K

RegionalExpress, Oberwesel.

209K

Kuvaustorneja.

Se roska silmässä ei sitten ollutkaan lähtenyt, tullut kuitenkin näkyviin. Yritin saada sitä pois, mutten onnistunut. Niinpä aamulla ensimmäisenä suuntasin Cochemin terveyskeskukseen. Se on tässä hostellin lähellä, matkan pituus tuntui lähinnä pystysuunnassa. Kerroin siellä vuoroin saksaksi, vuoroin englanniksi mistä on kyse. Siellä ei kuitenkaan ollut silmälääkäriä, eikä tarvittavia välineitä, vaikka paikka oli aika iso. Neuvoivat menemään keskustaan silmälääkärille.

Keskustan silmälääkärin ovella oli lappu, että ovat juuri tämän viikon lomalla. Ylemmissä kerroksissa oli muiden lääkäreiden vastaanottoja. Menin kerrosta ylemmäs, sattui olemaan urologin vastaanotto. Vaan osasi ystävällinen vastaanottotäti silmälääkärinkin neuvoa. Kysyi olenko autolla - en vaan junalla - no Koblenziin vai Trieriin?Tarkoitukseni oli mennä tänään Koblenziin muutenkin, joten pyysin silmälääkärin osoitetta sieltä. Kahdeksasta osoitteesta täti kirjoitti mulle kaksi ylös. Muisteli että toinen voisi olla aseman lähellä.

Sieltä päästyäni kello oli sen verran että seuraavan Koblenzin junan lähtöön oli aikaa 4 minuuttia, jossa ajassa ei asemalle ehdi. Ajattelin kuitenkin, ettei olla enää Sveitsissä ja kävelin reippaasti asemaa kohti. Ja IC-juna oli kuin olikin 5 minuuttia myöhässä ja saavuimme asemalle yhtä aikaa.

Koblenzissa katsoin aseman edessä olevasta kartasta osoitetta ja totesin että se on niin lähellä asemaa kuin vain voi. Vastaanotolta näki jopa juniakin.

Nyt homma alkoi sujua. Vastaanotossa toinen henkilö puhui englantia. Näytin viime kesänä Kelalta hankkimaani eurooppalaista sairaanhoitokorttia ja sillä hoidon sai peräti ilmaiseksi. Odottaakaan ei kauaa tarvinut. Silmälääkärillä oli kyllä melkoinen työ saada se roska - metallinpala - pois mun silmästä. Ei olisi ollut toivoakaan saada sitä itse pois, kun hänenkin välineillään ja taidoilla operaatiossa meni aikaa.

Sain täksi päiväksi lapun silmälle ja tuleviksi päiviksi voidetta, jonka ostin alakerran apteekista. Jäi vain mieleen että apteekissa minua palvelleen naisen sukunimi oli Mies.

Päätin jatkaa matkaani Reinin laaksoa katselemaan, kuten olin suunnitellut. Olin huhtikuussa katsonut ohikulkevasta junasta kivan paikan, sen nimi oli Oberwesel. Otin seuraavan junan sinne. Olin suomalaisen harrastajakollegan vihjeestä katsonut listaa tilausjunista ja huomannut tälle päivälle yhden BR 103-vetoisen junan. Etsin tuolta Oberweselistä kivan kuvauspaikan ja onnistuin saamaan hyvät 103-kuvat. Jatkoin vielä kävellen matkaani, radan vierellä kulki vanha muuri, jossa oli pieniä torneja siellä täällä. Yhteen pääsi kiipeämään ylöskin. Oivallisen junien ja laivojen bongailutornin olivat osanneet rakentaa - tosin varmastikin jo aikaan ennen kuin koko rautatietä oli olemassa. Juniahan Reinin laaksossa kulkee molemmin puolin jokea ja liikennettäkin riittää.

Oberweselissä vierähti aikaa yllättävän paljon, muutama tunti. Halusin matkustaa siipiratashöyrylaivalla, katsoin sen aikataulua ja jatkoin matkaani junalla Bingeniin. Bingenistä pääsisin kivasti höyrylaivan kyytiin, jolla voisin mennä vaikka St Goariin. Suomalaista opiskelijakorttia kannatti taas näyttää, sillä sai 50% alennusta. Näin ollen laivamatka oli kohtuullisen hintainen, 8,80 e sisältäen höyrylaivalisän. Laivamatka sujui oikein mukavasti, joskin matkustajia oli todella paljon.

St Goarissa kävin syömässä. Siellä tarjoiltiin Bischoffs-merkkistä olutta, jonka nimentapaista olisin odottanut löytäväni Itävallan Bischofshofenista, enkä Reinin laaksosta... Syötyäni jatkoin junalla takaisin Koblenziin ja edelleen Cochemiin.

Helteet ovat muuten saapuneet. Eilen oli jo varsin lämmin ja tänään piti laittaa aurinkovoidettakin.


193K

RegionalBahn joen toisella puolella.

226K

IC ohittaa paikallisjunan, Oberwesel.

236K

Jokilaivaliikennettä.

194K

InterCity Reinin laaksossa.

198K

Juna- ja laivaliikennettä.

156K

Laivaliikennettä.

250K

Tavaraa kulkee.

231K

Höyrylaiva Goethe, jolla matkustin Bingenistä St. Goariin.

166K

BR 110-vetoinen RegionalExpress, St. Goar.

Pe 19.8.2005 ilta
Bremen


209K

Cochemin visiitti päättyi poistumiseen BR 181-vetoisella IC:llä.

229K

Köln ympäristöineen oli täynnä Jugendwelttagin takia, niin myös Hohenzollernbrücke.

200K

BR 101-veturi keskellä IC-junaa, Düsseldorf Hbf.

217K

NS:n ICE3, Düsseldorf Hbf.

Matkustin Cochemista Bremeniin, tosin hieman kiertotietä. Menin ensin IC:llä Düsseldorfiin, jossa pidin pienen tauon. Kölnissä edelleen jatkunut Weltjugendtag piti huolen että koko lähitienoon kaupungit, asemalaiturit ja junat olivat täynnä ihmisiä. Niin myös Düsseldorfissa.

Düsseldorfista jatkoin Hannoveriin. Tuolla välillä on pari IC-vuoroa, joissa on kalustona entisen Metropolitan-erikoisjunan vaunut. Osa 1. luokan vaunuista on nykyisin toista luokkaa ja kun juna on vielä luokiteltu IC:ksi, pääsee reililipulla matkustamaan ilman lisämaksuja melkoisen korkealuokkaisesti tilavassa 1. luokan nahkapenkissä.

Hannoverissa kävin hieman ostoksilla ja jatkoin parin tunnin päästä IC:llä Bremeniin. Alkumatkasta ohitettiin viitisen tavarajunaa alle 10 minuutin sisällä, tavarajunia oli suorastaan joka puolella...

Kaunis sää loppui Bremeniin, sinne saapuessani satoi vettä kaatamalla. Hostelli oli hyvin lähellä asemaa. Cochemin hostellin respa ei montaa sanaa sanonut, Bremenissä puolestaan oikein kierreltiin ympäri hostellia tiloja esitellen. Ja tämä kaikki saksaksi, vaikkei respan tyttö kyllä itsekään saksalainen ollut.

Pesin hieman pyykkiä loppumatkan tarpeisiin. Tämän operaation jälkeen sade oli jo loppunut, kellokin tosin jo 22. Lähdin kuitenkin kaupunkia katsomaan, edellisestä Bremenin visiitistä oli aikaa lähes 15 vuotta. Kaupungissa oli meneillään suuret festivaalit. Livemusiikkia soitettiin ainakin kolmessa eri paikassa. Yhden ravintolan edustalla soitti DJ ja jengi tanssi kaduilla. Hyvä että mahtui läpi kulkemaan. Pari tuntia siinä kierrellessä vierähti ja sitten nukkumaan.


147K

IC-junassa olleen Metropolitan-rungon 1. luokka.

203K

IC-junassa olleen Metropolitan-rungon 1. luokka.

175K

Metropolitan-runko, Hannover Hbf.

La 20.8.2005 klo 14:53
DB/DSB, EC 35, Hamburg Hbf-København H


225K

Raitiovaunu Bremenin päärautatieaseman edustalla.

178K

BR 101-vetoinen autojuna ohittaa Rotenburg (Wümme)-aseman BR 141:n odottaessa paluujunan lähtöaikaa.

193K

"Paukkusammakko" BR 141 vielä RB-junassa. Sittemmin koko veturisarja on poistettu käytöstä.

Tänään matka jatkuu pikkuhiljaa kotia kohti. Aamulla matkustin RB:llä Rotenburgiin, joka on Hampurin suunnassa. Olisin voinut mennä suoraan Hampuriinkin, mutta tuolla RB-linjalla käytetään vielä 141-sarjan sähkövetureita. Ne ovat saaneet lempinimen Paukkusammakko, tehonsäätö pitää näet hassua ääntä. Rotenburgista jatkoin 40 min odottelun jälkeen Hampuriin metronom-junalla.

Hampuriin jäi sen verran aikaa, että tein pienen kierroksen kaupungilla ja kävin syömässä. Ruokapaikaksi valitsin ihan vain maisemien takia Hampurin päärautatieaseman McDonaldsin, kuva puhukoon puolestaan. Nyt matka jatkuu tanskalaisella IC3-junalla Köpikseen. Kohta tullaan Puttgardeniin, jossa juna ajetaan laivaan kohti Tanskaa. Illan majoitus on vielä auki, saas nähdä kuin äijän käy. Tavoite olisi Lundin junahostelli, mutta sielläkin meinasi olla täyttä...


153K

Metronom saapuu poimimaan huomattavan määrän matkustajia kyytiinsä, Rotenburg (Wümme).

205K

Hamburg.

216K

Hamburg Hauptbahnhof.

La 20.8.2005 klo 22:34
Junahostelli, Lund


196K

Laivamatka Puttgarden-Rødby.

241K

København H ja juuri Hampurista saapunut EC.

Piti vielä mainitsemani että siihen Hampuri-Köpis EC:hen tein varauksen jo eilen Cochemin asemalla. Nuo junat nimittäin ovat yleensä hyvin täynnä ja taitaa varaus olla pakollinenkin. Joskus takavuosina siitä on jätetty paikkaliputtomia matkustajia laiturille. Laivaan mentäessä joutui junallakin odottamaan, tuossa tuntuu aina olevan pientä säätöä. Jäätiin vartti myöhäänkin, tosin osa siitä saatiin ajettua kiinni.

Olin yrittänyt varata tätä Lundin vanhassa junassa sijaitsevaa hostellia jo puhelimitse, mutta jonkun yliopiston tapahtuman takia eivät osanneet sanoa onko tilaa vai ei. Soitin sitten tänään klo 18, kuten kehoittivat aiemmin. Eivät ensin meinanneet tietää vieläkään, mutta sanoivat lopulta että tule vaan, tilaa on.

Niinpä hyppäsin Köpiksessä samantien Öresundtågiin, jonka tämä vuoro jatkoi Malmöstä suoraan Lundiin. Öresundin ylitys sujui nopeasti tunnelia ja siltaa pitkin. Svågertorpissa oli yhden hallin katolla suuri kyltti selvällä suomen kielellä, K-RAUTA. Kioskista saa Fazerin suklaata ja Lapin Kultaa. Jotenkin tuntuu että tässä ollaan jo turhan lähellä Suomea...

Kävin äsken vielä kaupungilla pyörähtämässä. Elämää sielläkin oli, vaikka huomattavan suuret ihmisjoukot suuntaavat lauantai-illan viettoon Malmöön.


216K

Lundin junahostellin hytti.

197K

Lundin junahostellin käytävä.

Su 21.8.2005 klo 20:42
Malmö Syd / Svågertorp


216K

Lundin junahostelli ulkoa.

186K

Öresundståget.

143K

Ängelholmin Banmuseetin pienoisrautatie.

153K

Banmuseet.

190K

Johdinauto Landskronassa.

161K

Öresundståget, Landskrona.

190K

Saneeraamaton X2000 ja Öresundståget, Malmö C.

Sain varattua aamulla Lundin junahostellin vielä seuraavaksi yöksi. Eilen vielä meinasivat että tietävät vasta klo 17 jälkeen onko tilaa. Tuo hostelli junassa on varsin hauska idea. Vastaavanlainen oli aikoinaan Haapamäellä, muistaakseni Vaunu-Niklas nimeltään. Tämä junahostelli on tosin todella ahdas, hytit ovat vielä CEmt:n hyttejäkin ahtaammat. Lisäksi paikassa on joitain kummallisuuksia, kuten että suihkusta saa lämmintä vettä vain laittamalla automaattiin kruunun kolikon. Eihän se minkään arvoinen ole, mutta tuon järjestelyn epäkäytännöllisyys...

Mulle suositeltiin alkumatkasta Banmuseetia Ängelholmissa. Lähdin sinne suoralla junalla Lundista. Paikka oli mielenkiintoinen ja erilainen rautatiemuseo. Se ei keskity kaluston esittelyyn, kuten rautatiemuseot yleensä, vaan itse radan esittelyyn. Esimerkiksi erilaisia turvalaitteita on näytteillä runsaasti, toimivina. Samoin esitellään mm. rautatien sähköistystä. 1:32 mittakaavan pienoisrautatie ja diaesitys täydensivät toisiaan erinomaisesti, siinä kerrottiin rautateiden historiasta. Huomasin menomatkalla että juna pysähtyi Landskronassa, mistä on ollut jonkin verran puhetta eri paikoissa. Uusi rata kulkee keskustan ulkopuolella ja aseman ja keskustan välille on avattu johdinautoyhteys. Mulla alkoi olla nälkä, eikä Ängelholmin aseman lähellä näkynyt ruokapaikkaa, joten päätin poiketa paluumatkalla Landskronassa syömässä. Landskronassa nousin johdinauton kyytiin aikomuksena ostaa lippu kuljettajalta. Skåneruotsia on tosiaan vaikea ymmärtää. Kuski sanoi mielestäni hinnaksi 12 kruunua. Kaivoin 20 kruunun setelin ja mietin että onpa halpa. Kuski ei reagoinut seteliin kuin sanomalla uudestaan jotain "tolv". Ajattelin kuskin tahtovan tasarahaa, muttei ollut kolikoita kuin 11 kruunua. Kolmannella kerralla mä vasta sain selvän että kuski tahtoo sanoa että oisko mulla junalippua. Näytin reililippua ja pääsin ilmaiseksi. Ajoin johdinautolla keskustaan ja etsin sieltä pizzapaikan. Syötyäni ajoin takaisin asemalle ja hyppäsin Malmön junaan. Malmössä kävin kuvaamassa eilen huomaamani säiliövaunun, jonka kyljessä luki Kemira. Ostin myös paikkalipun huomiseksi. Malmöstä jatkoin Kastrupin lentokentälle. Kahdesta syystä, halusin matkustaa vielä Öresundin yli ja lisäksi hankkiutua eroon lopuista Tanskan kruunuista. Kastrupista palasin takaisin Ruotsiin, Malmö Syd / Svågertorpiin. Olisin halunnut kuvata EG-vetoisen tavarajunan, muttei se yksi tullut minkä olisi sunnuntaina pitänyt kulkea... Øresundstågetien lisäksi sujahti sentään pari kertaa X2000 ohi. Nousin juuri junaan kohti Malmö C:tä. Malmössäkin on jotkut festivaalit meneillään. Josko siellä pikaisesti poikkeaisi ennen Lundiin paluuta...

196K

Tällainen Kemiran säiliövaunu seisoi Malmön ratapihalla.

137K

Aurinko laskee Öresundin sillan taa.

190K

Öresundståget, Malmö Syd / Svågertorp.

191K

X2000, Malmö Syd / Svågertorp.

214K

Malmö-Berlin-yöjuna.

173K

Paikallisjuna Lundissa.

[ <-- Viikko 2 ] [ Etusivu ] [ Viikko 4 --> ]


Takaisin junasivulle
        

Sivun alkuun

Copyright: Väinö Savela
vaiskiatvaiskipistenet
palautelomake
Päivitetty 29.4.2007