Väiskin junasivut - Junavitsejä

Junavitsejä


Mitä Pendolino S 220:ssä tarkoittaa S?
Rikki. (kemiallinen merkki)

Kaksi Pendolinoa lähtee yhtäaikaa Turusta ja Helsingistä. Missä junat kohtaavat?
Pasilan konepajalla.


Ja sitten pari "hävytöntä" vitsiä:

Miksi naiset pitävät enemmän tavarajunista kuin matkustajajunista?
Ne ovat pidempiä ja seisovat pidempään.

Mutta miksi miehet pitävät Pönttövuoren (vanhasta) tunnelista?
Se on ahdas ja kostea.


Vielä pari Lasse Härkösen lähettämää vitsiä:

Mikä on ratavartijan lempilintu?
Sepelkyyhky

Mikä on ratavartijan lempikasvi?
Piharatamo


Ilkka Hirvosen lähettämä tositapahtuma vuodelta 1997:

Helsingistä Joensuuhun matkalla ollut pikajuna pysähtyi parinsadan metrin päässä Helsingistä. Pienen hiljaisuuden jälkeen kaiuttimista kuului konnarin (tai jonkun) ääni, joka laului nuotin vierestä Pikajuna Meksikon -laulua: "Miikä onkaan pyysähdyksen syyy.... Minäpä kerron sen teille. Veturissa on vikaa jota korjataan, odottakaa hetki." Vaunussa alkoi kuulua pientä epämääräistä naurunhörötystä...


J-P Helanderin lähettämä tositarina:

Kesällä 1981 suorittaessani varusmiespalvelustani Vekaranjärvellä matkasin usein Kouvolan ja Vilppulan väliä junalla. Kyseinen kesä oli erittäin sateinen, ja yhtenä harvoista hellepäivistä olin kiskojen päällä.
Riihimäellä vaihdoin Tampereelle menevään Sakari-Mattiin, ja samaan osastoon tuli lisäkseni pari kaveria, jotka olivat ottaneet lonkeroa matkaevääkseen. Jossain Ryttylän - Leppäkosken vaiheilla toinen hepuista ryhtyi avaamaan lonkkupulloa, joka lähti tyypin käsistä kuin ammuttuna ja särkyi tuhannen pirstaksi vaunun lattialle. Samalla hetkellä junan konduktööri tuli osastoon, katsoi lattialla olevaa sekasotkua, kumpaakin kaveria vuorotellen ja lausahti: -Pojat, tuohan on alkoholijuoman väärinkäyttöä. Pullon avannut sälli vastasi alistuneesti: -Parempi maassa kuin jumalattoman suussa. Konnari jatkoi matkaansa ajopään ohjaamoon, ja juttu jäi siihen.


Junavalikkoon


Päivitetty 17.5.2003